GR / EN
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ   |  ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ   |  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ   |  ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ



ΔΕΙΤΕ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΝΕΩΝ ΜΑΜΑΔΩΝ ΜΑΣ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΟΠΛΑΣΙΑ

Η θεραπευτική εικονοπλασία είναι μια εντυπωσιακή τεχνική της Holistic Fertility®. Πρόκειται για εφαρμογή της διδαχής του Dr. Gerald Epstein, πρωτοπόρου στη συγκεκριμένη τεχνική και βασίζεται στην κλινική του εμπειρία και την πολύχρονη πείρα του ως ιατρού ψυχίατρου. Υπάρχουν, βεβαίως, και σχετικές επιστημονικές επιθεωρήσεις φυσικών επιστημών που ασχολούνται αποκλειστικά με την εικονοπλαστική έρευνα, όπως η Επιθεώρηση της Πνευματικής Εικονοπλασίας από το Πανεπιστήμιο Μαρκέτ (Journal of Mental Imagery, Marquette University) και η Φαντασία, Γνώση και Προσωπικότητα από το Πανεπιστήμιο Γέιλ (Imagination, Cognition and Personality Journal).

Θεραπευτική Εικονοπλασία και Υπογονιμότητα
Η θεραπευτική εικονοπλασία είναι μια ευεργετική τεχνική, κατά την οποία μπορείτε να αναλάβετε ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητάς σας. Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία ο νους σκέφτεται με εικόνες. Αντί να αντιδράτε απλώς στις διάφορες εμπειρίες, τις δημιουργείτε – όπως κάνετε στη ζωή σας, όταν σκόπιμα θέτετε ένα νέο στόχο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο στόχος είναι πολύ συγκεκριμένος: να κάνετε παιδί. Μέσα από ειδικές ασκήσεις εικονοπλασίας όλη η νοητική σας δύναμη επικεντρώνεται σε αυτό τον στόχο και βοηθά στην πραγμάτωσή του. Έτσι προχωράτε από τη δημιουργία εικόνων στη δημιουργία πραγματικότητας!


Η κλασσική ιατρική διστάζει να αποδεχτεί ότι ο νους μπορεί να προκαλέσει μεταβολές στο σώμα, αν και πιστεύει ακράδαντα το αντίστροφο, ότι δηλαδή η φυσική πλευρά μπορεί να επηρεάσει την πνευματική. Μάλιστα, χρησιμοποιεί συστηματικά αυτό το είδος σύνδεσης με τα αντικαταθλιπτικά και τα αναισθητικά φάρμακα. Εφόσον, όμως, είναι εμφανές ότι το σώμα μπορεί να επηρεάσει το νου, είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι η χρήση της πνευματικής δύναμης, όπως η εικονοπλασία και η θέληση, μπορεί να επηρεάζει το σώμα.

Στη διάρκεια της πολύχρονης εμπειρίας μου, έχω γίνει επανειλημμένως μάρτυρας της επίδρασης του νου στον οργανισμό, όπως και της δύναμης της νοητικής εικονοπλασίας να επιφέρει αλλαγές στο σώμα αλλά και να επιτυγχάνει το αποτέλεσμα που επιθυμεί ο κάθε ασθενής.

Στο πρόγραμμα της μεθόδου Holistic Fertility®, η εικονοπλασία εφαρμόζεται σε τρία στάδια: χρησιμοποιείται αρχικά για τη βασική στοχοθέτηση, δηλαδή στη δημιουργία συγκεκριμένου αιτήματος και εικόνας για την απόκτηση παιδιού, κατόπιν γίνεται μια διαδικασία κάθαρσης μέσω συγκεκριμένης άσκησης, τόσο νοητική όσο και σωματική, και, τέλος, γίνεται εφαρμογή μιας ειδικής εικονοπλασίας για την επίτευξη γονιμότητας και την ενεργοποίηση του γεννητικού συστήματος.

Ιστορικά στοιχεία για τη Θεραπευτική Εικονοπλασία
Η ιατρική χρήση της εικονοπλασίας αποτελούσε μέρος πολλών πολιτισμών σε ολόκληρο τον κόσμο (στο Θιβέτ, την Ινδία, την Αφρική, στους Εσκιμώους και τους Ινδιάνους της Αμερικής) για αιώνες. Στο Δυτικό κόσμο, καθώς η ιατρική πρακτική εξελισσόταν, από τις αρχαίες πηγές της στην Αίγυπτο και στη συνέχεια στη διάρκεια των Βιβλικών χρόνων, η εικονοπλασία αποτελούσε ουσιώδη τεχνική και πολλές φορές, τη βασική θεραπευτική αγωγή για τις φυσικές παθήσεις μέχρι το 1650 περίπου, όταν η φυσική επιστήμη και η σύγχρονη ιατρική σκέψη άρχισαν να υπερισχύουν.

Στους ακόμη πιο πρόσφατους χρόνους ένα ρεύμα χρήσης της εικονοπλασίας εξακολουθούσε να υπάρχει. Την ασκούσαν κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία ανεξάρτητοι γιατροί, ο πιο γνωστός από τους οποίους ήταν ο Καρλ Γιουνγκ. Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί ως παθολόγοι και ψυχολόγοι, χρησιμοποιούσαν τις εικονοπλαστικές μεθόδους κυρίως για τη θεραπεία συναισθηματικών ασθενειών. Οι τεχνικές που ανέπτυξαν αποκαλούνταν με διάφορες ονομασίες: κατευθυνόμενη ονειροπόληση (Robert Desoille), ενεργητική φαντασία (Καρλ Γιουνγκ), καθοδηγούμενη συναισθηματική εικονοπλασία (Hanscarl Leuner) , ψυχοσύνθεση (Roberto Assaglioli). Η εργασία τους προετοίμασε το έδαφος για την αξιοποίηση της εικονοπλασίας στη θεραπεία φυσικών ασθενειών.