GR / EN
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ   |  ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ   |  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ   |  ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ



ΔΕΙΤΕ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΝΕΩΝ ΜΑΜΑΔΩΝ ΜΑΣ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

«Καθημερινά, εδώ και χρόνια, επιβεβαιώνεται στις συνεδρίες μου η απλή αρχή: κάθε δυσλειτουργία που εκδηλώνεται στο σώμα οφείλεται σ’ ένα συναισθηματικό μπλοκάρισμα. Μεταφέροντας την εμπειρία αυτή σε μια ολιστική αντιμετώπιση της υπογονιμότητας έχουμε, πλέον, εξαιρετικά αποτελέσματα».
Γιάννης Σουρέλης για την Holistic Fertility

Αν και σπούδασα στις Η.Π.Α. Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων (BSc, MBA Hons) και εργάστηκα ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε διάφορες πολυεθνικές εταιρίες, ένιωθα πάντα να με έλκει η προσωπική εξυπηρέτηση πελατών. Ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα ικανοποίησης από κάποιον ευχαριστημένο πελάτη ήταν για μένα σημαντική επιβράβευση και κινητήριος δύναμη, ακόμα και σε αντίξοες εργασιακές συνθήκες. Στη διάρκεια αυτής της σταδιοδρομίας κατάλαβα ότι ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν και θα ήταν για μένα πάντα προτεραιότητα.

Μέσα από την προσωπική μου εμπειρία -ως ασθενής αρχικά- από την ομοιοπαθητική και το βελονισμό και αργότερα από τη ρεφλεξολογία και τον ηλεκτροβελονισμό, γνώρισα τη μοναδική αυτοθεραπευτική δύναμη που έχουμε όλοι μέσα μας και γέμισα θαυμασμό και ευγνωμοσύνη για τους άξιους θεραπευτές που μου την ενεργοποίησαν. Έζησα τα οφέλη μιας διαφορετικής θεραπευτικής φιλοσοφίας από αυτήν της δυτικής ιατρικής που ήξερα. Μιας ολιστικής προσέγγισης που σέβεται όλες τις πλευρές του ανθρώπου, που αναγνωρίζει πως αυτές αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται.

Βιώνοντας προσωπικά τα οφέλη αυτής της προσέγγισης, οδηγήθηκα αβίαστα σ’ αυτό που πάντα ήθελα να κάνω, στο να συμβάλλω ώστε να νιώθουν και να γίνονται οι συνάνθρωποί μου καλύτερα. Μετά από 3 χρόνια σπουδών στη Σχολή Εναλλακτικών Θεραπειών NHS απέκτησα δίπλωμα Ρεφλεξολογίας και Ηλεκτροβελονισμού και έκανα πρακτική στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στη Θεραπευτική Ν. Σμύρνης. Για να μεγιστοποιήσω τα οφέλη για τους πελάτες μου, εισήγαγα στις συνεδρίες μου τη πρωτοποριακή τεχνική της Θεραπευτικής Εικονοπλασίας του Δρος G. Epstein και -τελευταία- το εντυπωσιακά αποτελεσματικό EFT (Emotional Freedom Technique) - Tapping, δύο πραγματικά καινοτόμες τεχνικές που μεγεθύνουν και συμπληρώνουν τη θετική δράση του Ηλεκτροβελονισμού και της Ρεφλεξολογίας με θεαματικό τρόπο.

Τα τελευταία 20 χρόνια που εργάζομαι αποκλειστικά ως εναλλακτικός θεραπευτής, έχω τη χαρά και την τιμή να συμβάλλω στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ζητημάτων όπως καρδιοπάθειες, μυοσκελετικοί πόνοι, ημικρανίες, φοβίες, εθισμοί και πολλά άλλα. Η εμπειρία μου από το στρεσογόνο χώρο των επιχειρήσεων με βοήθησε να συναισθάνομαι τα προβλήματα των πελατών μου, αλλά και να παραμένω «γειωμένος» σ’ ένα χώρο όπου εύκολα κινδυνεύεις να γίνεις περιθωριακός ή και γραφικός. Καθημερινά, λοιπόν, βλέπω στις συνεδρίες μου να επιβεβαιώνεται η απλή αρχή: κάθε δυσλειτουργία που εκδηλώνεται στο σώμα, οφείλεται σε ένα συναισθηματικό μπλοκάρισμα και -συνήθως- το αντίστροφο. Το άγχος, οι φόβοι, η ανασφάλεια, η έλλειψη αυτοεκτίμησης είναι στις εποχές που ζούμε κοινή συντροφιά για τους περισσότερους από εμάς.

Δεν άργησα να παρατηρήσω πόσο οι παράγοντες αυτοί επηρέαζαν αρνητικά πελάτες μου κι απ’ τα δύο φύλλα στην πιο σημαντική τους προσπάθεια: να αποκτήσουν παιδί. Τις ίδιες, άλλωστε, προκλήσεις αντιμετώπισα κι εγώ μέχρι να γίνω πατέρας. Συνάντησα ανθρώπους που είχαν απηυδήσει από την «κλασική συνταγή», χωρίς υπεύθυνη πληροφόρηση για τους ενδεχόμενους κινδύνους, με ποσοστά πιθανής επιτυχίας σχεδόν μηδαμινά και επιβαρυμένα με δυσβάσταχτο, πλην αδιαπραγμάτευτο, κόστος. Γνώρισα γυναίκες που βίωναν το μονόδρομο των ορμονών, των παρενεργειών, των ενέσεων και πάνω απ’ όλα της προσβολής της προσωπικής τους αξιοπρέπειας λόγω της αντιμετώπισής τους εκ μέρους «επαγγελματιών» του κλάδου των εξωσωματικών. Πολλές μου μετέφεραν την αίσθηση ότι δεν ένιωθαν πλέον ανθρώπινα όντα, αλλά ένα κομμάτι κρέας που έπρεπε να υποστεί τα πάνδεινα προκειμένου να αποκτήσει ένα παιδί.

Έχοντας εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα των τεχνικών που ασκώ, στράφηκα στη στοχευμένη εφαρμογή τους για την ενίσχυση της γονιμότητας. Μελέτησα εξειδικευμένα βελονιστικά σημεία που βοηθούν στην ενεργοποίηση, προγραμματισμό και προετοιμασία του σώματος για τη δημιουργία και έλευση παιδιού. Συνδύασα ειδικές πιέσεις και σημεία ρεφλεξολογίας που συμβάλλουν στη γονιμότητα και εισήγαγα στο πρόγραμμα συγκεκριμένες ασκήσεις εικονοπλασίας που καθαρίζουν από παλιές, ανασταλτικές μνήμες. Τέλος, «επιστράτευσα» την πρωτοποριακή τεχνική του EFT – Tapping που βοηθά άμεσα να αντιμετωπίσουμε άλυτα ψυχοσωματικά μπλοκαρίσματα και να κάνουμε νέα ξεκινήματα ζωής.

Έτσι δημιούργησα την Ολιστική Μέθοδο Ενίσχυσης της Γονιμότητας Holistic Fertility®: ένα συνδυασμό εξειδικευμένων στοιχείων από αποτελεσματικές, δοκιμασμένες και ακίνδυνες εναλλακτικές τεχνικές. Μια διαδικασία στοχευμένη αποκλειστικά στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας. Κυρίως, όμως, μια υπεύθυνη εναλλακτική μέθοδο που σέβεται τον ιερό σκοπό που υπηρετεί. Υποβοηθά τον άνθρωπο, δεν τον πλήττει. Δεν αντιμετωπίζει τη γυναίκα βάναυσα και αποσπασματικά, αλλά με σεβασμό και ισορροπία. Δεν καταπονεί τον οργανισμό, αντίθετα τον «κουρδίζει» προς την επιθυμητή κατεύθυνση με τρόπο ήπιο και θετικό. Και αυτά μέσα σε ένα προκαθορισμένο πλαίσιο, με αποτελεσματικότητα βασισμένη σε έρευνες και χωρίς καμία επιβάρυνση για τη γυναίκα, τον άντρα και τη μελλοντική υγεία του αγέννητου παιδιού.

Αν τα αποτελέσματα και οι μαρτυρίες των πελατών μου μέχρι σήμερα με γεμίζουν ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη, η συμβολή μου στην έλευση κάθε νέας ζωής αποτελεί για μένα ανεκτίμητη απολαβή.