GR / EN
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ   |  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ   |  ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ   |   ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ



ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΦΕΛΗ HF

Υπάρχουν πλέον σημαντικές έρευνες και μαρτυρίες, για τις τεχνικές που περιλαμβάνει η μέθοδος Holistic Fertility®, που καταδεικνύουν τα θετικά τους αποτελέσματα.

Ο Ηλεκτροβελονισμός, η Ρεφλεξολογία και η Θεραπευτική Εικονοπλασία μειώνουν αποδεδειγμένα τις ορμόνες του άγχους όπως η κορτιζόλη.
Υψηλοί δείκτες κορτιζόλης εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία των γοναδοτροπινών (GnRH) που καθορίζουν τη σωστή ροή των FSH και LH. Όταν τα επίπεδα αυτών των ορμονών είναι υψηλά, τα ποσοστά επιτυχίας είναι πολύ χαμηλά.

Η χρήση φαρμάκων που επαναφέρουν την ωορρηξία ή διεγείρουν τις ωοθήκες δεν είναι πάντοτε αποτελεσματική.
Οι τεχνικές που προτείνουμε δίνουν μια ασφαλή εναλλακτική λύση σε περίπτωση που ήδη έχετε δοκιμάσει τα φάρμακα, ή δεν θέλετε να τα πάρετε, ή δεν είναι ανεκτά από τον οργανισμό σας.

Επίσης, η μείωση του στρες της εγκυμοσύνης έχει ευεργετικό αποτέλεσμα στην υγεία του μωρού και στην αποφυγή μελλοντικών μαθησιακών προβλημάτων, στη μείωση της πιθανότητας να είναι το παιδί υπερκινητικό ή να πάσχει από έλλειψη ικανότητας συγκέντρωσης.

Κι αν, παρ’ ελπίδα, η εφαρμογή της Holistic Fertility® δεν οδηγήσει στον αναμενόμενο στόχο, η ρεφλεξολογία και η θεραπευτική εικονοπλασία θα περιορίσουν σημαντικά το ρίσκο μιας πιθανής κατάθλιψης, φαινόμενο όχι σπάνιο σε περιπτώσεις γυναικών που δεν κατάφεραν να μείνουν έγκυες.


Οφέλη του Ηλεκτροβελονισμού
Ο Ηλεκτροβελονισμός έχει αποδειχτεί ότι μπορεί μέχρι και να διπλασιάσει τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος! Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ηλεκτροβελονισμός επιφέρει αλλαγές στη διαχείριση των ορμονών του οργανισμού, στο ανοσοποιητικό σύστημα, στις ορμόνες του άγχους και στην ποιότητα των ωαρίων. Αυτές οι αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα την πιο επιτυχή εμφύτευση, σε περίπτωση IVF, λιγότερες αποβολές και ομαλότερες εγκυμοσύνες. Επίσης, ο ηλεκτροβελονισμός μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες με σύνδρομο ανεξήγητης υπογονιμότητας να ξεπεράσουν τα εμπόδια που δημιουργούν τη στειρότητα και να μείνουν τελικά έγκυες.

Μερικές από τις επιδράσεις που έχει ο ηλεκτροβελονισμός και ο βελονισμός σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών:

• Η εφαρμογή ηλεκτροβελονισμού σχεδόν διπλασιάζει τα ποσοστά επιτυχίας όταν χρησιμοποιείται για την υποβοήθηση εξωσωματικής γονιμοποίησης.

• Ο βελονισμός, και κατ’ επέκταση ο ηλεκτροβελονισμός, έχει αποδειχτεί ότι επιφέρει την ορμονική ισορροπία στον οργανισμό με τρόπο που γυναίκες με «πτωχό» προφίλ για εξωσωματική γονιμοποίηση, μετά την εφαρμογή βελονισμού, χαρακτηρίστηκαν με «καλό» προφίλ και έτσι βελτιώθηκαν οι πιθανότητες εγκυμοσύνης.

• Βελτιώνει τη μορφολογία των ωοθηκών (τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε ποιότητα) σε περιστατικά Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών, οδηγεί σε βελτίωση της ποιότητας των ωαρίων και, συνεπώς, αυξάνει τις πιθανότητες γονιμοποίησης, είτε φυσικά, είτε με εξωσωματική γονιμοποίηση.

• Ο βελονισμός και ο ηλεκτροβελονισμός έχει αποδειχτεί ότι δίνει τη δυνατότητα έναρξης ωορρηξίας σε ποσοστό περίπου 80% των γυναικών που δεν έχουν καθόλου ωορρηξία.

• Βελτιώνει τα επίπεδα Γοναδοεκλυτίνης (GnRH), Ωχρινοποιητικής ορμόνης ( LH) και Οιστραδιόλης και έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη διαχείριση και λειτουργία του ορμονικού συστήματος.

• Υπάρχει καλύτερος ορμονικός έλεγχος καθώς βελτιώνει τον τρόπο μετατροπής της τεστοστερόνης σε Οιστραδιόλη.

• Τονώνει την αιμάτωση της μητριαίας αρτηρίας που θεωρείται σημαντική για την αύξηση των πιθανοτήτων επιτυχίας εμφύτευσης του εμβρύου στη μήτρα.

• Αυξάνει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και μειώνει την πιθανότητα αποβολής του εμβρύου και αποτυχίας της εμφύτευσης, ένα πιθανά σημαντικό στοιχείο για την υπογονιμότητα που οφείλεται σε ενδομητριώσεις.

• Εάν μείνετε έγκυος, ο βελονισμός και ο ηλεκτροβελονισμός, έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο εξωμητρίου κυήσεως που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποβολή και πιθανά σε βλάβη της σάλπιγγας. Επίσης, ο βελονισμός και ο ηλεκτροβελονισμός δίνουν στατιστικά μεγαλύτερη πιθανότητα να γεννηθεί το μωρό ζωντανό.

• Ο ηλεκτροβελονισμός έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους άνδρες με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και πτωχής ποιότητας σπέρμα. Βελτιώνει την ποιότητα, μορφολογία και κινητικότητα του σπέρματος. Πολλές έρευνες έχουν καταδείξει την αποτελεσματικότητα του βελονισμού και του ηλεκτροβελονισμού στη βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας.

Οφέλη της Θεραπευτικής Εικονοπλασίας
• Η Θεραπευτική Εικονοπλασία, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Fertility and Sterility, αύξησε το ποσοστό σύλληψης με εξωσωματική γονιμοποίηση από το 20% στο 52%, σε ένα δείγμα 143 γυναικών ηλικίας 40 ετών και άνω.

• Η Θεραπευτική Εικονοπλασία έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα να μείνετε έγκυος με φυσικό τρόπο, χωρίς εξωσωματική.

• Η εργασία σε ψυχοδιανοητικό επίπεδο, με τη Θεραπευτική Εικονοπλασία, στηρίζει συναισθηματικά τη γυναίκα, ώστε να μην εγκαταλείψει την προσπάθειά της. Είναι εντυπωσιακό ότι το άγχος, και όχι το κόστος, είναι η πιο συνήθης αιτία εγκατάλειψης των προσπαθειών ενός ζευγαριού που προσπαθεί να κάνει ένα παιδί. Όμως, είτε προσπαθεί κανείς με εξωσωματική γονιμοποίηση, είτε με φυσικούς τρόπους, συνήθως θα χρειαστούν για την εξωσωματική γονιμοποίηση 3-4 προσπάθειες και για τη φυσική διαδικασία που ακολουθούμε εμείς 8 συνεδρίες σε συνολικό χρονικό διάστημα τριών μηνών. Η συναισθηματική στήριξη είναι, συνεπώς, απολύτως αναγκαία.

Οφέλη της Ρεφλεξολογίας

• Η Ρεφλεξολογία βοηθά δραστικά ώστε να νοιώσετε λιγότερο ευσυγκίνητες και λυπημένες. Θα ανακαλύψετε ότι θα μπορείτε να αντεπεξέλθετε στην κατάσταση με μεγαλύτερη ευκολία και ο ψυχισμός σας θα βελτιωθεί. Θα κοιμάστε καλύτερα και θα μειωθούν προβλήματα όπως οι πονοκέφαλοι και οι κοιλόπονοι.

• Η ρεφλεξολογία επιφέρει ορμονική ισορροπία στον οργανισμό. Μια από τις ορμόνες που επηρεάζει, η DHEA (dehydroepiandrosterone), είναι μια ορμόνη η οποία μειώνεται διαρκώς με το πέρασμα του χρόνου, ιδιαίτερα γύρω στα τριάντα, και φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά την ποιότητα των ωαρίων. Εάν είστε σε μια πιο προχωρημένη ηλικία, η εξισορρόπηση αυτής της ορμόνης μπορεί να είναι πολύ σημαντική για εσάς.

• Εφόσον μείνετε έγκυος, η ρεφλεξολογία μειώνει τις πιθανότητες επιπλοκών, γιατί εξισορροπώντας και χαλαρώνοντας το σώμα, του επιτρέπει να προσαρμόζεται στις αλλαγές με μεγαλύτερη ευκολία και η εγκυμοσύνη να προχωρά (πάντοτε με την παρακολούθηση από το θεράποντα ιατρό σας) φυσιολογικά και χωρίς εμπόδια.

Οφέλη του EFT Tapping
• Το EFT δεν έχει καμία παρενέργεια και τα ποσοστά επιτυχίας που αναφέρονται στο να λύνει τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά ζητήματα είναι εξαιρετικά υψηλά, με αναφορές για βελτίωση ακόμα και στο 95% των περιστατικών.

• Είναι ιδανικό για όσους αντιμετωπίζουν ανεξήγητη υπογονιμότητα ή αντιμετωπίζουν πολύ στρες και άγχος κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να κάνουν παιδί. Το EFT είναι εξαιρετικό γιατί αντιμετωπίζει την ίδια στιγμή και την υπογονιμότητα και το άγχος της όλης διαδικασίας.

• Σε βιολογικό επίπεδο, το EFT έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να επηρεάσει το επίπεδο των παραγόμενων ορμονών άμεσα. Όταν ζούμε συνεχώς σε καθεστώς άγχους, εκκρίνεται διαρκώς αδρεναλίνη. Η αδρεναλίνη μειώνει τη δυνατότητά μας να εκμεταλλευτούμε τη προγεστερόνη στο σώμα μας και έτσι ευθέως επηρεάζει τη γονιμότητά μας. Επίσης μια άλλη ορμόνη που εκκρίνεται όταν υπάρχει στρες είναι η προλακτίνη. Κανονικά η προλακτίνη εκκρίνεται από την υπόφυση προκειμένου να προετοιμάσει τον οργανισμό για το θηλασμό. Η προλακτίνη είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι μια μητέρα που θηλάζει δεν μπορεί να μείνει έγκυος. Όταν υπάρχει πολύ στρες, αυξάνεται η έκκριση προλακτίνης στον οργανισμό.

• Επίσης σε κατάσταση αυξημένης έντασης, έχει παρατηρηθεί ότι το περισσότερο αίμα πηγαίνει στους μύες. Η μήτρα και οι σάλπιγγες αιματώνονται λιγότερο και άρα μειώνεται η λειτουργικότητά τους. Το EFT είναι μια πρωτοποριακή τεχνική που αντιμετωπίζει με μεγάλη επιτυχία αυτή την ένταση, επιφέροντας κάθαρση άμεσα και ήπια.